Lumnie Thaçi-Halili

Lumnie Thaçi-Halili

Lumnie Thaçi-Halili u lind në Retijë të Anëdrinisë.

Është  magjistre e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe.

Bashkëpunon me shumë gazeta dhe revista  letrare që dalin në gjuhën shqipe.

Është redaktore gjuhësore e dhjetëra librave të botuara në Kosovë e më gjerë.

Është fituese e disa çmimeve letrare.

Menaxhon Shtëpinë Botuese “URA”, Prishtinë.

Është anëtare e Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.

Jeton dhe vepron në Prishtinë.

Botoi:

  • Madhështi mitike, poezi, “Ura”, Prishtinë, 2005
  • Anadrini, poezi, “Ura”, Prishtinë, 2006
  • Mesudha, poezi, “Ura”, Prishtinë, 2007
Lumnie Thaçi-Halili : "Anadrini"
Lumnie Thaçi-Halili : "Anadrini"

ISBN: 978-9951-641-40-1


KLASIKËT SHQIPTARË